Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Wednesday, 20 November 2013

cuti sem oh cuti sem ~~

Assalamualaikum..
cuti sem aku yang tiga minggu ni dah nak habeh pon. minggu yang pertama aku spent dengan handphone,laptop and wifi. tengok movies sampai tiga empat pagi sambil online. err lifeless gakla. ==' but dalam minggu pertama tu aku and family did exciting activities kat ESCAPE,PENANG. tempat tu ada menda2 cam flying fox,free fall,panjat sana panjat sini, macam2la. yang bestnya,semua kita buat sendiri. aku dahla memang gayat bila kat tempat tinggi ni. bayangkan,,memang rasa nak pengsan,but rasa nak try tu lagi tinggi,so, i did it! i really did all those adventurous thingy. huu *proud >_<
this shows apa kami buat kat sini :D

gambar tak amek banyak sangat :( balek tu,like always, online and movies. biasalah, dok kat matrik bukan dapat wifi. kat rumah nak 24 jam pon takpa. lupa diri seketika la huu. but family aku took a break. parents amek cuti. pegi holiday. actually bukanla holiday sangat sebab kami sebenarnya on the way nak hantar kak ira balek rumah dia kat sungai buluh and those places memang dah penah sangat dah pegi. but somehow,it was great to spend time with family, tenangkan fikiran. eratkan silaturahim gitu :D yeah we went to ummi and ayah's favourite place,every year, CAMERON HIGHLANDS. lagipon it was their 25th anniversary on 10th november baru2ni. so,,lepak la.

two days kat cameron, kami turun la. gi iCity kat SHAH ALAM sebab tahun lepas kak anis tak pegi lagi. kali ni ajak kezen,hasbullah sekali. the next day,lepak sunway pyramid cam selalu. tempat wajib kot. window shopping. cuci mata. makan2. then balek la. balek tu,back to my lifeless and antisocial life, movies and online ja dalam bilik. no talking. no tv. no chilling with friends. terok gakla.



then, aku balek kampung. tido sana tiga hari. no wifi no phone. belajar masak ( kot) haha and uruskan rumah tok and jaga dua budak comel tapi cakap banyak and ketegaq. huu. best tapi kadang2 macam nak hilang sabar. sebab tak dengar cakap. tapi segarang mana pon aku,depa buat derk ja and stil manja2 ngan aku. that's why i love them much. tido nak pelok2. makan nak suap2. mandi nak teman2. dah macam anak aku la. but i dont mind pon. i love kids. :* kat kampung,petang bancuh air,lepak dengan tok,toksu,tokcik and anak2 depa. best rupanya. dulu aku lagi suka hutan konkrit a.k.a bandar but somehow life in kampung is not so bad either. rasanya hidup kat kampung lagi bagus kot. bagi aku la. sbb im a kampung girl and im proud of it. (Y)
jumaat ni dah kena balek matrik. sebab sabtu ada muet writing. wallaweh. tak study satu hapa pong! buku takdak! nanti la. watlekwatpeace. huu. okayla pray for me. 
nurshafawani dasira binti shah hiran,semoga keputusan pspm okay,lulus dengan cemerlang. semoga dapat jawab muet dengan mudah dan lancar. semoga berjaya berubah. semoga berjaya dunia akhirat. ya ALLAH, pemudahkanlah semua urusanku. aamin. :')
till we meet again. 
:* xoxo
bubye..
wassalam :)

Wednesday, 10 July 2013

i be myself n i be happy :)

Assalamualaikum :)
it's been too long kan. finally i can spend my time, merapu merapit again kat blog ni, tengah-2 malam, like the old days . bahagia~bahagia~~~ cuti la katakan. lima hari pon jadila, asalkan, my first sahur and puasa of 2013 are with family. that's more than enough, alhamdulillah. :)

sejak dua menjak ni, aku terfikir jugak. i think i've changed a lil bit too much that people yang biasa dengan aku yg dulu rasa pelik dengan my changes. aku yang dulu kind of maluu,  control bajet2 ayu la konon :D , and sangat kurang sukaaa tangkap gambar ( like,omg. takot nampak burok) , and lagi satu susah nak bergaul dengan orang. like, lambat nak kamcing la. sekarang, dah macam tak kesah sangat  menda2 alah cegitu. 

WHY?
i also don't know. :D sekarang, rasa taktau malu pon ada. i love to tangkap gambar ( a lot okayy,tersangat la pulak :D ) ,a bit more friendly,macam bila jumpa kawan2 baru kat matrik tu, ada yang aku tegur dulu. kalau dulu,,jangan harap! not arrogant,just shy shy cat. ahaha! maybe less self-confidence. lagi satu,kalau kat kelas or mana2, i am being myself. bukan la nak cakap dulu tuh fake 24/7. no! tapi dulu macam,sentiasa ya,ya kan ja cakap orang. sekarang, if no then no. i yes baru yes. a bit tegas. haa tu kot lebih tepat. tegas! almaklumlah, i'm 18 dah. but stil trying nak mendisiplinkan diri. sebab dulu, sangat terok disiplin kan :D may He eases everything. aamin.

aku hope aku dapat tukar satu lagi ja, PERANGAI MALAS  STUDY TAHAP NAZAK aku yang susaaaahgilaaaa nak hilang. hee doakan nahh :)

wanna see the prooves of my changes? here they are!





kan??! mesti ada ja orang cakap "ee bajet gila minah ni" but as long as i didnt do anything yang totally salah di sisi undang2 negara,dunia dan agama, i dnt think my weird changes akan mendatangkan masalah kepada org2 sekeliling. just mungkin,akan saket mata n saket hati jala :D well heyy! i tak couple,i tak fly, i tak minom n makan apa yg tak sepatotnya, i tak dedah aurat i sana sini n i tak go clubbing. just kegilaan camera sedikit. huu XD

okay,that's it. i be myself n i be happy.
Allah knows me better than anyone, stop judging. let's pray ,semoga Allah sentiasa merahmati kita.
last words, SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN ALMUBARAK.
jazakallah.
wassalam.
byeee :)

Tuesday, 21 May 2013

being beautiful is not everything :')

assalamualaikum :)
currently,ramai yang tanya aku "napa berisi  sangat lani?" "bila nak kurus balik?" "mak ayah kamu kecik ja,awat kamu besaq?" and tak kurang jugak yang straight to the point, "awat gemok lani,ceqq?" :D ada jugak orang tegor "napa la ni hitam? dulu cerah sikit?''

dont worry la everyone. i will kurangkan berat sendiri bila aku rasa aku nak kurangkan. haha. lagipon badan aku ni jenis yang cepat naik and cepat turun. bukan aku takleh diet apa tuh, just aku rasa tak perlu lagi. dah selesa gemok cenggini. haha aku tak perlu cantik and kurus untuk sesapa. :)

memang dulu,sebelom masok asrama time form4,aku jaga makan aku. but masok ja asrama, hambek ang! sejak dok asrama berat aku betambah dengan drastiknya sebanyak 11-12 kg. bayangkan. maybe sebab makan banyak kali sehari sebab rasa rugi kalau tak makan sebab bayar. ingat free ka. huu hangus la duet kalau tak makan. :D

lepas dah abeh school life, dah tak dok asrama, perangai makan banyak tuh terbawak-2 sampai kat rumah. huu berbeza gilos la dari dulu. pasal kulit aku ni pulak, semua start bila roll call petang dulu. dalam pukul 2lebih tengahari kena berdiri pacak kat dataran yang umpama lahar gunung berapi tuh.  hmm kulit aku memang jenis yang kalau kena panas 5minit pon, teros gelap. bayangkan bila tiap hari kena bkumpul cetu. :3

lagipon sekarang, aku malas nak jaga kulit sangat dah. sebab terlalu jaga dulu la, kulit aku jadi sensitif bak kulit bayi ni :p haha! alaa jerawat? isn't it normal for teenagers to have pimples? perubahan hormon. chillex la kan. (ceh,padahal aku benci jerawat) :D

tapi,apapon, kena la jaga kebersihan and kesihatan diri untuk kebaikan sendiri jugak. gemok jangan sampai tak sihat, jerawat jangan sampai jadi ferrero roche ;) it's okay not to have beautiful face  as long as kita ada hati yang cantik. eceeceeyy..


haha. bila tiba masa nanti, kurus sikit lah aku ;)
one fine day.
k byee
assalamualaikum!
xoxo :p

Thursday, 16 May 2013

my birthday :) and my future :'(


Assalamualaikum w.b.t :)
haritu 27april was my birthday. i know. macam dah terlambat sikit kan, nak cita pasal ni tapi nak cita jugak. first of all,i would like to thank semua yg wish my birthday and yang bagi hadiah ( my mom,sis and aunt). i love them all!

on my birthday jugak, i dapat new cousin, hoyeahh! doctor cakap it  was supposed to be on 20th april. ntahla. maybe she wanted to share the same birthday with me so that we can celebrate it together next year,kan? :D and after two weeks, my uncle a.k.a paksu bagi nama HANI ZULAIKHA BINTI ANUAR as my mom suggested to him. orang dok tanya,why tak letak nama hanis zalikha? sorry la, kezen saya bukan artis. haha! and so, this is her, but ni gambar before cukur rambut lah, sekarang dah botak dan bambam sikit ^^,

 
on my birthday jugak, i attended an interview for TESL kat UITM merbok. pfft! sounds ridiculous kan? orang, birthday sambot happy-2, aku sambot nervous-2. silap aku tak cita kat interviewers tu yang ritu birthday aku. kot-2 la kan, dia tima ja teros aku sbg birthday present. huu! arghh! silap-3! :3

i got tawaran ke MATRIKULASI KEDAH yg kat changlun tuh. cehh. padahal aku tak mintak pon situ. but,ramai gilos la budak mrsm aku yang dpt situ. budak smk baling pon sama. boleh buat reunion or angkat geng besar kalau semua pakat p. haha! result UPU keluar da . n aku tak dapat mana-2. what the flower horn betol. =='  so, kmk, i'm coming, science subjects, i'm coming.. (separoh rela) :'( takpala, maybe ni yang terbaik untuk aku.. kena survive jugak la dengan makan subjek-2 alah tuh..

that's it for now. will update more later.
xoxo :*
byeeee!
wassalam :)

Thursday, 21 March 2013

dedicated to friends,teachers and family :)

Assalamualaikum..:)
Harini aku dapat result spm.



Hmm Alhamdulillah la.. better than expected. Aku pon tak target ap2 pon. Agak frust sikit dgn result kimia sebab aku target biology yang terok sekali. Kuangkuang! Bersyukurlah kan.
Mungkin aku tak berjaya sekarang. Yela. Sebelom spm asyik main2, n menggatal jaa. ;) kind of karma la kan.
Cikgu batch aku,cg bad ckp, ALLAH dah atur semua elok dah untuk hambaNya. Mungkin ada hikmahnya apa yang terjadi kat kita. Mungkin kita akan jadi lebih baek lepas experienced ssuatu kesilapan. Lebih kurang la. J

Apa2 pon , to all my teachers since I was in kindergarten until I finished my spm,,
*tadika masjid ridhwaniah baling
*sekolah kebangsaan tunku putera
*sekolah menengah kebangsaan baling
*maktab rendah sains mara baling
Saya ucapkan terima kasih banyak2 sebab selama ni mengajar saya utntuk jadi manusia. Saya mintak maaf sebab buas sangat dulu,tak makan nasihat langsung. :D inshaAllah,saya akan berusaha lepas ni untuk terus jadi manusia.

To all my friends,semua tak kira rapat or tak rapat langsung, aku minta maaf untuk semua kelakuan buruk aku selama ni. J ukhuwah till jannah! inshaAllah..

To my family especially ummi and ayah, adik mintak maaf sebab kecewakan ummi and ayah. But trust me, I will do my best later on in my future. inshaAllah, I will not disappoint you. .thank you for everything. J

Tuh ja , no words more to say.
Assalamualaikum.
Xoxo
Bye :p 

Tuesday, 19 March 2013

we are young and ohsemm :D

ASSALAMUALAIKUM..
tak jawab dosa kalau jawab sayang.. hewhew, gila sikit baru layan vlog maria elena kat youtube.
takdak pa2 sangat pon nak share actually, just that me and my friends tengah menghitung    hari nak dapat tau result spm. so,before perkara-2 tak diingini terjadi, aku and my girlfriends a.k.a Gegirls Only or kami panggil GO jaa,hangout kat tepi sungai, having great time together melepaskan rindu. ;)

kami baru sampai :)

rajin tak kami? rajin tak rajin tak?boleh dibuat menantu kan? haha sapa lah yang malang tuh. ;p

disebabkan kami tak berjaya nyalakan api untuk bara bbq, abg mizah datang sebagai hero memberikan bantuan. :) lots of thanks abg pie!


ayam semasa pembikinan. haha tangan sapa la yang rajin sangat mencapub tuh. :3


finally, kami makan ayam bersalut arang saja. haha tapi tetap sedap bila makan ramai-2. ehh. memang sedap pon.. pandai kawan-2 aku perap. boleh buat bini. :D sapa mau available tuhh.

selipar not (nuraini) yang jadi bahan haritu. :D bagi depa sangat lawak tapi bagi aku,sangat comel. hee ;)


sharing stories after long time no see. :) feeling good to do so.

and finally, this is what we call friendship. :) GO, i HEART you!

we used to have 'masalah teknikal' dulu. tapi we managed to fix it kan :) proud to have friends like u'olls. sempoi,lawak kasar tapi comells,nyanyi dalam keta ramai-2 walaupon tingkap tnganga luas, rioh tak peduli orang, kena marah sbb parking tempat orang, awww! ohsemm gilos baq ang! :D
hard to find friends like u'olls. thanks for all the great times and sweet moments. aku sayang hampa gilos gilos. muahh kiri kanan :* hehe

#tak boh gambar yang cantek suma tuh sebab banyak sangat. takot orang terpikat dengan kawan-2 aku yang comel ni. :D

so,that's it. hoping that our results are excellent. aamiin :)
assalamualaikum.
xoxo.
bye :)

Thursday, 28 February 2013

result oh result! u make me crazy! :/

assalamualaikum,,tak jawab dosa kalau jawab awesome :3
baru-2 nih kecoh pasal result nak kuaq dala apa la. macam-2 tarikh yang orang dok tembak especially kawan-2aku yang terchenta yang ketaq sama cam aku tunggu result kuaq.
ada yang cakap kelmarin,harini, 13/3, 20/3.. ntahla,actual date taktau lagi sebenarnya. tapi banyak dengar 13/3 ni la, dekat dah tuu! mati aku mati aku mati aku! hewhew.. malam tuh mesti takleh tido macam malam before dapat result pmr an? tapi kali ni beza sebab aku kena pi amek sendiri result kat maktab nuhh,time pmr dulu,waktu result kuaq, aku tengah holiday kat pahang. kali ni.. :/
nothing yang boleh buat dah sekarang niy except berdoa n tawakal kat Allah. He knows what's best for us, and He'll never let us down. :) just believe in Him. TAPI,of course result tuh bergantung kepada usaha kita dulu jugak. bagi pakcikmakcik yang rajin study tuh insyaAllah dapat flying colours, tapi kalau yang study tak tara mana, tido banyak n bergayuutt ja lebih macam AKU, berdoa lebih sikit nahh. :D kalau result kali ni tak cukup bagus, never give up. anggap tu sbg klu Allah bagi untuk berubah. 
insyaAllah,aku pon akan cuba berubah. dulu,maybe otak pon tak matang lagi, sentiasa ikut hati ja, sekarang, baru aku sedar, aku cuma nak buat ummi n ayah aku bangga n happy dgn kejayaan aku. cinta beruk,letak tepi dulu nahh. ;) nak kawan ja boleh,nak lebih-2,boleh blah. understand boys? <-- bajet hot :3 if you want to know me better,just call my dad and talk to him,okay. be a gentleman! amacam,ada bran? :P
ookay,mula merapu merapit. let's pray.

BISMILLAH,, YA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI, ENGKAU BERIKANLAH KAMI KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DI DALAM SPM2012. SEMOGA KALI INI,KAMI DAPAT MELIHAT SENYUMAN DI BIBIR IBU BAPA KAMI. AAMINN. :)

to all my friends and also myself,

assalamualaikum and bubye!
xoxo :*