Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Thursday, 31 January 2013

my life,my way. ada masalah? go away. ;p


missing school so much! :'(

assalamualaikum.. :)
it has been so long since i last wrote something in my blog, kan? da bersarang labah2 da niy. btw, aku actually taktau na cita hapa,just na share sikit2 sal life aku pas SPM niy.
okay,dengan bangganya aku na bgtau,aku keja dgn mak aku,kat klinik dy, Poliklinik Berkat kat Baling tuh, 8hari ja. haha! i know.. sat sangat kan? hmm susah sebenarnya bila kerja dgn family sendiri niy. sbb aku, bukan jenis yang ikot peraturan sgt,so dk curi tulang ja lebih. kalau aku keja pon,menyusahkan staf2 yg lain lagi adala. dala aku ta cekap. banyak menda taktau g, so i made my decision to stop working there. dok rumah,jd housewife, lg bagos. lagipon,aku ta sanggop na 'bekerjasama' dengan darah,nanah,jarum, and URINE orang laen. yukks! everytime ad test pregnancy ka,ppsmear ka,aku rs na termuntah! but it was my job to clean it. so,terpaksa lah kan. T_T
okay, na dijadikan cta,skank, keja aku, hanya membela badan. muka pon dok makin lebar ja aku tengok. haks! baju ? tak tahu la, baju yg kecut ka aku yg makin besar tlajak. hee :D 
aku nak isi UPU tapi pabenda ntah jadi,stuck or something, i couldn't finish it yesterday. btw,aku ingat na pilih course TEASOL ( teaching English as second language) but still ada rasa ta confident, because my English isn't that good and i can hardly speak English fluently. takat bt essay tuh,bley laa. :/ risau!
but when i told this to my dad, ayah cakap, "kawan ayah dulu pon ada macam adik,tak reti speaking2 niy. tp dy dapat tawaran study abroad kt US. dy cita kat ayah,bila sampai ja kat airport sana,dy nangis rasa cam na balik,bb dy ta reti na communicate ngan orang2 kt sana. tapi lama2,dy da bley speaking common london! ;p practice makes perfect" todia! tergamam seketika bila ayah mula berceramah motivasi. tp aku rs ada benarnya kn. kalau hidop asyik takot ja,sampai bilapon takkan berjaya. bak kata amir khan , 
ALL IS WELL.! :)))
tuh dulu la utk waktu niy. doakan aku dapat result yg baek SPM2012 niy. orang study,aku bercinta,orang puas hati,aku merana. haha! ;p just,pray for me okay. thanks a lot!
assalamualaikum.. 
xoxo.