Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Thursday, 28 February 2013

result oh result! u make me crazy! :/

assalamualaikum,,tak jawab dosa kalau jawab awesome :3
baru-2 nih kecoh pasal result nak kuaq dala apa la. macam-2 tarikh yang orang dok tembak especially kawan-2aku yang terchenta yang ketaq sama cam aku tunggu result kuaq.
ada yang cakap kelmarin,harini, 13/3, 20/3.. ntahla,actual date taktau lagi sebenarnya. tapi banyak dengar 13/3 ni la, dekat dah tuu! mati aku mati aku mati aku! hewhew.. malam tuh mesti takleh tido macam malam before dapat result pmr an? tapi kali ni beza sebab aku kena pi amek sendiri result kat maktab nuhh,time pmr dulu,waktu result kuaq, aku tengah holiday kat pahang. kali ni.. :/
nothing yang boleh buat dah sekarang niy except berdoa n tawakal kat Allah. He knows what's best for us, and He'll never let us down. :) just believe in Him. TAPI,of course result tuh bergantung kepada usaha kita dulu jugak. bagi pakcikmakcik yang rajin study tuh insyaAllah dapat flying colours, tapi kalau yang study tak tara mana, tido banyak n bergayuutt ja lebih macam AKU, berdoa lebih sikit nahh. :D kalau result kali ni tak cukup bagus, never give up. anggap tu sbg klu Allah bagi untuk berubah. 
insyaAllah,aku pon akan cuba berubah. dulu,maybe otak pon tak matang lagi, sentiasa ikut hati ja, sekarang, baru aku sedar, aku cuma nak buat ummi n ayah aku bangga n happy dgn kejayaan aku. cinta beruk,letak tepi dulu nahh. ;) nak kawan ja boleh,nak lebih-2,boleh blah. understand boys? <-- bajet hot :3 if you want to know me better,just call my dad and talk to him,okay. be a gentleman! amacam,ada bran? :P
ookay,mula merapu merapit. let's pray.

BISMILLAH,, YA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI, ENGKAU BERIKANLAH KAMI KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DI DALAM SPM2012. SEMOGA KALI INI,KAMI DAPAT MELIHAT SENYUMAN DI BIBIR IBU BAPA KAMI. AAMINN. :)

to all my friends and also myself,

assalamualaikum and bubye!
xoxo :*
assalamualaikum :)
hee lama da kn aku menyepi. SPM WEYH!! >_< but now it's over n i'm freeeeeee...  u know,,at first aku ingat ps spm da abeh niy bezla. coz dk kt umah ja ta payah na perah2 otak study bagai na gila cm duludulu. but now,, guess what? bosan gila doe dk umah tada pa2 na bt. na kuaq lepak nn kengkawan aku,,most of them ta abeh ag paper exam. so i have to wait lahh kn. :/
tp dalam keboringan aku tuhh there's one thing that really makes me excited gilaa! guess lah apa dy.. haa don't b jealous,, klw nanti tjumpa aku bwk keta kt manamana. (wahh! perasan!) haha,,juz too excited to have driving license. td aku pegi yg kena dgr kursus memandu for five hours.
na jadikan cita,,aku p plg lmbt tp dpt tmpt plg dpn. i could see wajah2 yg agak ta puas hati td bila cikgu tuh panggil aku p dok dpn skali. arh.. biaq p lah kn. depa egt aku na sgt ka dk dpn skali. jenoh tw ta aku thn ngntok. just imagine,,5jam kot. aku dala lemah bb2 na kena tadah telinga dgr menda2 serius ceni. but i did it oke. ta tidow pon mcm belajar sejarah. n td jumpa lah kawan2 yang da lama aku ta jumpa:
~muhammad arieff shamida bin shamsul kamil
~arvitcha a/l chamnek
~anis syazwani
~muhammad atif
~haikal anak jiran depan umah yg aku ta pnh nmpk kt umah ;p
adala tegor2 cetu wlwpon tadala ckp byk sgt. bkn apa,, seganlah aku. da lama ta jumpa. awkward semacam pulak rasanya.
hmm,,sebenaqnya da ta taw na merapu merapik apa kat cney,, want want to let all of u know that i feel...
that's it!
see u later.
xoxo ;p
assalamualaikum.!

Friday, 1 February 2013

beauty is only skin deep :')

agree.. :)



Assalamualaikum. J
Today,just nak share my opinion pasal beauty. Well,zaman sekarang niy kan semua orang asyik sibuk nak cantik ja,tak kira lah laki ka pompuan ka. Sama jaa,semua nak cantek! Sampai sanggop cucuk sana sini,operate muka n badan semata2 nak nampak cantek. Sampai dah jarang tengok org kurang cantek skank niy. Hoho :3 ada jugak orang yg suka pandang rendah kt org kurang cantek niy. (bajet hampa cunn sangat rh)

Experience: aku jarang pi kenduri kawen. Nak tau sebab pa? sebab taknak tambah dosa (alas an munasabah ;p) yela. Biasala manusia,sllu ada yg ta suka + tak puas hati dgn kbahagiaan orang laen. Bila pengantin laki handsome gila n pengantin pmpuan agak ‘biasa’or vice versa , mulalah nak dengar, “ kesian kan kat laki tuh” , “tak padan la” , “dia patot cari bini cantek sikit,baru sesuai”. Makcik pakcik atok nenek,,bukan pmpuan or laki tuh minta untuk jadi ‘biasa’ cetu. Abeh tuh,takkanla orang cantek ja bley kawen,berjaya n hepy, kan? Bayangkan kalau orang pulak mengata anak cucu kita nanti,apa perasaan? Aku cukup ‘pantang’ dengar orang mengecil2kan org2 ‘biasa’ or kekurangan niy. Terima seadanya,okay? (emo sikit hehe)

Bila nak cari kawan baek or life partner pon,jgn harapkn paras rupa ja. Cantek luar tak semestinya cantek dalam. Take note okay? Kdg2 org tuh sangatla cantek or handsome,tp perangai, masyaAllah. ;) n, kdg2 org tuh nmpk biasa ja, tp dy baek,penyayang,n ada byk kelebihan y len. Who knows,right? Setiap org msty ada yg specialnya. Jangat nak cari yg hot2 ja,takot nanti2 hampa yg hot. Huu ;p

However,aku tak cakap,kecantikan niy tak penting. Aku pon nak jaa jadi cantek pa suma tuh.Tp kalau nak cantek luar,biarlah dalaman pon cantek jugak. Okay? >_<  that’s it. Stay awesome and good.
Xoxo. <3
Assalamualaikum..