Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Friday, 1 February 2013

beauty is only skin deep :')

agree.. :)



Assalamualaikum. J
Today,just nak share my opinion pasal beauty. Well,zaman sekarang niy kan semua orang asyik sibuk nak cantik ja,tak kira lah laki ka pompuan ka. Sama jaa,semua nak cantek! Sampai sanggop cucuk sana sini,operate muka n badan semata2 nak nampak cantek. Sampai dah jarang tengok org kurang cantek skank niy. Hoho :3 ada jugak orang yg suka pandang rendah kt org kurang cantek niy. (bajet hampa cunn sangat rh)

Experience: aku jarang pi kenduri kawen. Nak tau sebab pa? sebab taknak tambah dosa (alas an munasabah ;p) yela. Biasala manusia,sllu ada yg ta suka + tak puas hati dgn kbahagiaan orang laen. Bila pengantin laki handsome gila n pengantin pmpuan agak ‘biasa’or vice versa , mulalah nak dengar, “ kesian kan kat laki tuh” , “tak padan la” , “dia patot cari bini cantek sikit,baru sesuai”. Makcik pakcik atok nenek,,bukan pmpuan or laki tuh minta untuk jadi ‘biasa’ cetu. Abeh tuh,takkanla orang cantek ja bley kawen,berjaya n hepy, kan? Bayangkan kalau orang pulak mengata anak cucu kita nanti,apa perasaan? Aku cukup ‘pantang’ dengar orang mengecil2kan org2 ‘biasa’ or kekurangan niy. Terima seadanya,okay? (emo sikit hehe)

Bila nak cari kawan baek or life partner pon,jgn harapkn paras rupa ja. Cantek luar tak semestinya cantek dalam. Take note okay? Kdg2 org tuh sangatla cantek or handsome,tp perangai, masyaAllah. ;) n, kdg2 org tuh nmpk biasa ja, tp dy baek,penyayang,n ada byk kelebihan y len. Who knows,right? Setiap org msty ada yg specialnya. Jangat nak cari yg hot2 ja,takot nanti2 hampa yg hot. Huu ;p

However,aku tak cakap,kecantikan niy tak penting. Aku pon nak jaa jadi cantek pa suma tuh.Tp kalau nak cantek luar,biarlah dalaman pon cantek jugak. Okay? >_<  that’s it. Stay awesome and good.
Xoxo. <3
Assalamualaikum..