Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Tuesday, 21 May 2013

being beautiful is not everything :')

assalamualaikum :)
currently,ramai yang tanya aku "napa berisi  sangat lani?" "bila nak kurus balik?" "mak ayah kamu kecik ja,awat kamu besaq?" and tak kurang jugak yang straight to the point, "awat gemok lani,ceqq?" :D ada jugak orang tegor "napa la ni hitam? dulu cerah sikit?''

dont worry la everyone. i will kurangkan berat sendiri bila aku rasa aku nak kurangkan. haha. lagipon badan aku ni jenis yang cepat naik and cepat turun. bukan aku takleh diet apa tuh, just aku rasa tak perlu lagi. dah selesa gemok cenggini. haha aku tak perlu cantik and kurus untuk sesapa. :)

memang dulu,sebelom masok asrama time form4,aku jaga makan aku. but masok ja asrama, hambek ang! sejak dok asrama berat aku betambah dengan drastiknya sebanyak 11-12 kg. bayangkan. maybe sebab makan banyak kali sehari sebab rasa rugi kalau tak makan sebab bayar. ingat free ka. huu hangus la duet kalau tak makan. :D

lepas dah abeh school life, dah tak dok asrama, perangai makan banyak tuh terbawak-2 sampai kat rumah. huu berbeza gilos la dari dulu. pasal kulit aku ni pulak, semua start bila roll call petang dulu. dalam pukul 2lebih tengahari kena berdiri pacak kat dataran yang umpama lahar gunung berapi tuh.  hmm kulit aku memang jenis yang kalau kena panas 5minit pon, teros gelap. bayangkan bila tiap hari kena bkumpul cetu. :3

lagipon sekarang, aku malas nak jaga kulit sangat dah. sebab terlalu jaga dulu la, kulit aku jadi sensitif bak kulit bayi ni :p haha! alaa jerawat? isn't it normal for teenagers to have pimples? perubahan hormon. chillex la kan. (ceh,padahal aku benci jerawat) :D

tapi,apapon, kena la jaga kebersihan and kesihatan diri untuk kebaikan sendiri jugak. gemok jangan sampai tak sihat, jerawat jangan sampai jadi ferrero roche ;) it's okay not to have beautiful face  as long as kita ada hati yang cantik. eceeceeyy..


haha. bila tiba masa nanti, kurus sikit lah aku ;)
one fine day.
k byee
assalamualaikum!
xoxo :p

Thursday, 16 May 2013

my birthday :) and my future :'(


Assalamualaikum w.b.t :)
haritu 27april was my birthday. i know. macam dah terlambat sikit kan, nak cita pasal ni tapi nak cita jugak. first of all,i would like to thank semua yg wish my birthday and yang bagi hadiah ( my mom,sis and aunt). i love them all!

on my birthday jugak, i dapat new cousin, hoyeahh! doctor cakap it  was supposed to be on 20th april. ntahla. maybe she wanted to share the same birthday with me so that we can celebrate it together next year,kan? :D and after two weeks, my uncle a.k.a paksu bagi nama HANI ZULAIKHA BINTI ANUAR as my mom suggested to him. orang dok tanya,why tak letak nama hanis zalikha? sorry la, kezen saya bukan artis. haha! and so, this is her, but ni gambar before cukur rambut lah, sekarang dah botak dan bambam sikit ^^,

 
on my birthday jugak, i attended an interview for TESL kat UITM merbok. pfft! sounds ridiculous kan? orang, birthday sambot happy-2, aku sambot nervous-2. silap aku tak cita kat interviewers tu yang ritu birthday aku. kot-2 la kan, dia tima ja teros aku sbg birthday present. huu! arghh! silap-3! :3

i got tawaran ke MATRIKULASI KEDAH yg kat changlun tuh. cehh. padahal aku tak mintak pon situ. but,ramai gilos la budak mrsm aku yang dpt situ. budak smk baling pon sama. boleh buat reunion or angkat geng besar kalau semua pakat p. haha! result UPU keluar da . n aku tak dapat mana-2. what the flower horn betol. =='  so, kmk, i'm coming, science subjects, i'm coming.. (separoh rela) :'( takpala, maybe ni yang terbaik untuk aku.. kena survive jugak la dengan makan subjek-2 alah tuh..

that's it for now. will update more later.
xoxo :*
byeeee!
wassalam :)