Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Tuesday, 21 May 2013

being beautiful is not everything :')

assalamualaikum :)
currently,ramai yang tanya aku "napa berisi  sangat lani?" "bila nak kurus balik?" "mak ayah kamu kecik ja,awat kamu besaq?" and tak kurang jugak yang straight to the point, "awat gemok lani,ceqq?" :D ada jugak orang tegor "napa la ni hitam? dulu cerah sikit?''

dont worry la everyone. i will kurangkan berat sendiri bila aku rasa aku nak kurangkan. haha. lagipon badan aku ni jenis yang cepat naik and cepat turun. bukan aku takleh diet apa tuh, just aku rasa tak perlu lagi. dah selesa gemok cenggini. haha aku tak perlu cantik and kurus untuk sesapa. :)

memang dulu,sebelom masok asrama time form4,aku jaga makan aku. but masok ja asrama, hambek ang! sejak dok asrama berat aku betambah dengan drastiknya sebanyak 11-12 kg. bayangkan. maybe sebab makan banyak kali sehari sebab rasa rugi kalau tak makan sebab bayar. ingat free ka. huu hangus la duet kalau tak makan. :D

lepas dah abeh school life, dah tak dok asrama, perangai makan banyak tuh terbawak-2 sampai kat rumah. huu berbeza gilos la dari dulu. pasal kulit aku ni pulak, semua start bila roll call petang dulu. dalam pukul 2lebih tengahari kena berdiri pacak kat dataran yang umpama lahar gunung berapi tuh.  hmm kulit aku memang jenis yang kalau kena panas 5minit pon, teros gelap. bayangkan bila tiap hari kena bkumpul cetu. :3

lagipon sekarang, aku malas nak jaga kulit sangat dah. sebab terlalu jaga dulu la, kulit aku jadi sensitif bak kulit bayi ni :p haha! alaa jerawat? isn't it normal for teenagers to have pimples? perubahan hormon. chillex la kan. (ceh,padahal aku benci jerawat) :D

tapi,apapon, kena la jaga kebersihan and kesihatan diri untuk kebaikan sendiri jugak. gemok jangan sampai tak sihat, jerawat jangan sampai jadi ferrero roche ;) it's okay not to have beautiful face  as long as kita ada hati yang cantik. eceeceeyy..


haha. bila tiba masa nanti, kurus sikit lah aku ;)
one fine day.
k byee
assalamualaikum!
xoxo :p