Blogger Backgrounds



*nurshafawani dasira binti shah hiran*
welcome to my beautiful little world! :)

this is where i share my happiness,sadness and blablabla~~

do follow me (if u want to,of course) ^_^

blog skin

Wednesday, 20 November 2013

cuti sem oh cuti sem ~~

Assalamualaikum..
cuti sem aku yang tiga minggu ni dah nak habeh pon. minggu yang pertama aku spent dengan handphone,laptop and wifi. tengok movies sampai tiga empat pagi sambil online. err lifeless gakla. ==' but dalam minggu pertama tu aku and family did exciting activities kat ESCAPE,PENANG. tempat tu ada menda2 cam flying fox,free fall,panjat sana panjat sini, macam2la. yang bestnya,semua kita buat sendiri. aku dahla memang gayat bila kat tempat tinggi ni. bayangkan,,memang rasa nak pengsan,but rasa nak try tu lagi tinggi,so, i did it! i really did all those adventurous thingy. huu *proud >_<
this shows apa kami buat kat sini :D

gambar tak amek banyak sangat :( balek tu,like always, online and movies. biasalah, dok kat matrik bukan dapat wifi. kat rumah nak 24 jam pon takpa. lupa diri seketika la huu. but family aku took a break. parents amek cuti. pegi holiday. actually bukanla holiday sangat sebab kami sebenarnya on the way nak hantar kak ira balek rumah dia kat sungai buluh and those places memang dah penah sangat dah pegi. but somehow,it was great to spend time with family, tenangkan fikiran. eratkan silaturahim gitu :D yeah we went to ummi and ayah's favourite place,every year, CAMERON HIGHLANDS. lagipon it was their 25th anniversary on 10th november baru2ni. so,,lepak la.

two days kat cameron, kami turun la. gi iCity kat SHAH ALAM sebab tahun lepas kak anis tak pegi lagi. kali ni ajak kezen,hasbullah sekali. the next day,lepak sunway pyramid cam selalu. tempat wajib kot. window shopping. cuci mata. makan2. then balek la. balek tu,back to my lifeless and antisocial life, movies and online ja dalam bilik. no talking. no tv. no chilling with friends. terok gakla.



then, aku balek kampung. tido sana tiga hari. no wifi no phone. belajar masak ( kot) haha and uruskan rumah tok and jaga dua budak comel tapi cakap banyak and ketegaq. huu. best tapi kadang2 macam nak hilang sabar. sebab tak dengar cakap. tapi segarang mana pon aku,depa buat derk ja and stil manja2 ngan aku. that's why i love them much. tido nak pelok2. makan nak suap2. mandi nak teman2. dah macam anak aku la. but i dont mind pon. i love kids. :* kat kampung,petang bancuh air,lepak dengan tok,toksu,tokcik and anak2 depa. best rupanya. dulu aku lagi suka hutan konkrit a.k.a bandar but somehow life in kampung is not so bad either. rasanya hidup kat kampung lagi bagus kot. bagi aku la. sbb im a kampung girl and im proud of it. (Y)
jumaat ni dah kena balek matrik. sebab sabtu ada muet writing. wallaweh. tak study satu hapa pong! buku takdak! nanti la. watlekwatpeace. huu. okayla pray for me. 
nurshafawani dasira binti shah hiran,semoga keputusan pspm okay,lulus dengan cemerlang. semoga dapat jawab muet dengan mudah dan lancar. semoga berjaya berubah. semoga berjaya dunia akhirat. ya ALLAH, pemudahkanlah semua urusanku. aamin. :')
till we meet again. 
:* xoxo
bubye..
wassalam :)